Psilotherapie

Psilotherapie is een therapievorm waarbij je gebruik maakt van psilocybine, de werkzame stof in hallucinerende truffels en paddestoelen. Truffels zijn in Nederland toegestaan. Op dit moment wordt er over de hele wereld onderzoek gedaan naar dit middel in therapeutische setting en wordt het onder andere vergeleken met de werking van antidrepressiva. De resusltaten zijn  veel belovend.

Psilocybine wordt gebruikt in een veilige therapeutische setting, om een buitengewone ervaring te creëren.

Je kunt in deze setting even helemaal loskomen van wie jij bent en van alle ideeën die je over jezelf hebt. Dit zorgt ervoor dat je blijvend anders over jezelf kan gaan denken. Het is een vergissing om te denken dat alleen psilocybine je gaat helpen, het is geen wondermiddel. Het gaat om de therapeutische setting waarin het middel genomen wordt. Belangrijk is de combinatie met de juiste set (mindset) en setting.

  • Voor als je hardnekkige ideeën over jezelf hebt, die steeds terugkomen.
  • Psilotherapie is geschikt voor mensen die al andere vormen van therapie gedaan hebben en al een beetje inzicht hebben in hun eigen negatieve overtuigingen.
  • Voor mensen die het aandurven om een duik in hun onderbewustzijn te nemen.

Met psilotherapie kun je in een sessie grote stappen maken die een blijvende verandering geven in hoe je jezelf ziet en je blik op de wereld.

Na een intake vindt de werkelijke sessie plaats, waarin het middel genomen wordt. Je neemt het middel met een bepaalde intentie, om aan een bepaalde kant van jezelf te werken. Deze intentie bespreken we vooraf. De intentie heeft te maken met de set.

Met het middel maak je een reis door je onderbewustzijn. Het middel zorgt voor een associatie keten, je kunt van te voren niet zeggen wat je gaat ervaren.

Soms is het een reis waar je bepaalde dingen kunt opruimen of begrijpen die je hebt meegemaakt, of die onderdeel zijn van je leven. Soms is het meer een algehele ervaring van verbondenheid en eenheid met de natuur, de dieren en je omgeving. Je komt los van jezelf en ervaart jezelf op een totaal andere manier. Het is voor de meeste mensen een zeer indrukwekkende ervaring die ze nooit zullen vergeten. Als je jezelf een keer heel anders hebt ervaren, geeft dat een blijvende verandering van wie je denkt dat je bent. Dit is voor de meeste mensen een openbaring. Tijdens de reis zorgen we samen voor de juiste setting.

Na afloop is er een integratie sessie, waarin je je ervaring kunt plaatsen. Je bekijkt hoe je deze nieuwe ervaring in je leven kunt gebruiken.

De psilotherapie sessies zijn vaak onderdeel van een groter traject en worden ingezet om iemand een heel andere ervaring te geven. Psilotherapie versnelt het  processen van genezing en heling, en vergroot je geloof en vertrouwen in jezelf. De sessie kan individueel worden geboekt en er zullen groepssessies worden georganiseerd.