Over Wessel

Ik vind het bijzonder dat ik mensen mag helpen wanneer ze een belangrijke verandering in hun leven meemaken. Het zijn vaak sleutel-momenten, die ze nooit zullen vergeten. Ik vind het fantastisch om getuige te zijn als mensen contact maken met delen van zichzelf die ze hiervoor niet kenden.

Omdat ik veel ervaring heb in de reguliere zorg, ken ik alle standaarden en protocollen. Daarnaast heb ik ook veel ervaring met alternatieve therapieën. Hierdoor kan ik beide werelden samenbrengen. Ik werk op een holistische manier, ik kijk naar de gehele mens in plaats van alleen naar het probleem.

Momenteel werk ik als psycholoog in de SGGZ, ik geef voornamelijk wekelijkse sessies aan mensen die last hebben van depressies, ansgten, PTSS en andere langdurige klachten. Ik geef veel  CGT en EMDR behandelingen. Ik ben ooit opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog en heb eerst jaren gewerkt in het bedrijfsleven en gewerkt als adviseur in HRM.

Ik ben opgeleid tot CGT (Cognitieve Gedragstherapie) psycholoog en lid van de VGCT en het NIP. Ik heb een opleiding gedaan tot EMDR partitioner, en sta ingeschreven bij de EMDR vereniging in Nederland.

Als we allemaal leren om meer kwetsbaar te zijn, en meer vertellen over hoe we ons echt voelen, dan zou iedereen zich veel meer met elkaar verbonden voelen.

Het is soms moeilijk om jezelf echt in de spiegel aan te kijken en je overtuigingen los te laten. Vaak is het veiliger om vast te houden aan hoe jij de wereld ziet, en te denken dat andere mensen, die een andere mening hebben, het verkeerd hebben. Het vraagt lef om van mening te veranderen.

Ik was tijdens mijn studie lid van het studentencorps, dronk veel alcohol, stemde rechts en dacht dat het doel van mijn leven was om een carrière te maken en veel geld te verdienen. Ik was een beetje de rechtse bal met overtuigingen dat gevoel er niet toe deed en dat huilen voor mietjes was. Ik dacht dat ik zo’n soort man was, en dat dat allemaal bij me hoorde.

Ik moest mijzelf in de spiegel aan kijken en het vroeg lef om in te zien dat ik niet mijn leven leidde, maar dat van iemand anders. Eén voor één bekeek en onderzocht ik mijn overtuigingen en liet ik los wat niet bij mij paste. Om zo te kunnen gaan leven zoals dat echt bij mij past. Een belangrijk besef hierbij is dat ik het niet alleen kan: ik heb anderen hierbij nodig! Nog steeds. Graag help ik anderen om ook hun overtuigingen en projecties te onderzoeken.

Als mannen onder elkaar zijn dan is er minder ruis op de lijn. Het is fantastisch als mannen eerlijk, direct en open met elkaar praten, in een situatie waar ze elkaar steunen en vertrouwen. Lees meer over mijn mannenwerk >

‘Je prikte dwars door mijn afweer heen. Je zag dat ik boos en onredelijk werd, zoals ik vaker word, maar je bleef bij me. Je bleef met me praten, ook toen ik heel boos werd, en je kon me terwijl ik boos was, leren om anders met mijn boosheid om te gaan.’

‘Vroeger ben ik veel gepest. Dat heeft me zodanig gevormd dat ik veel dingen gedaan heb in mijn leven  die niet verstandig waren. Ik had nog altijd het idee dat mensen mij, achter mijn rug om, aan het pesten waren. Je hielp me de pijn van vroeger te ervaren en daarmee loste het wantrouwen naar anderen op. Nu kan ik anders omgaan met de mensen om me heen. Dat is een groot cadeau.’

‘Ik heb een groot deel van mijn leven geleefd zoals anderen me vertelde dat ik het moest doen. Na een burn-out kwam ik bij jou terecht, en samen kijken we nu voor het eerst naar de keuzes die ik gemaakt heb in mijn leven. Ik zie hoe ik me vaak als slachtoffer van een situatie gezien heb, en zie hoe ik me daardoor ook zo gedroeg, en hiermee de situaties in stand hield die niet goed voor me waren. Je helpt me te zien dat ik eigen keuzes kan maken, en dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven.’